marisa amini mijn visieIk ben Marisa Amini, woon en werk in Landgraaf. Ik ben afgestudeerd als sociaal pedagoog en naast mijn beroep als woonbegeleidster, speel ik ook keyboard en piano.

Tekenen en schilderen was voor mij als kind al een hobby. Door het volgen van teken- en schildercursussen heb ik me verder ontwikkeld tot wat nu voor mij een passie is geworden. Mijzelf creatief kunnen uiten is een levensvoorwaarde geworden.

Een schilderij moet volgens mij voor zichzelf spreken. Het kenmerk van een geslaagd kunstwerk is dat het men raakt zonder uitleg. Volgens een bekende schrijver zijn de ogen de spiegel van de ziel. Ik ben van mening dat een schilderij een spiegel van de ziel van een kunstenaar en van zijn visie op het leven is.

Volgens mij is de rol van de kunst de beste snaren van de menselijke ziel te raken en te laten klinken; de snaren van vreugde, vrijheid, harmonie en schoonheid, maar ook die van verdriet. Dat zijn idealen waarnaar ik streef. Er zijn veel mooie dingen om ons heen. Vaak hebben wij, moderne mensen het zo druk, dat wij de schoonheid niet meer zien. Als u bij een van mijn schilderijen even stilstaat omdat het u raakt, dan heb ik het niet voor niets geschilderd, dan is mijn doel bereikt.

Ik maak naast mijn vrije werken ook schilderijen in opdracht.